Suza sjećanja

Projekt Suza sjećanja je u fazi realizacije i okuplja oko sebe vrlo renomirane suradnike kako bi u konačnici bio međunarodno prepoznat i prihvaćen. Cilj je probuditi i zadržati uspomenu u Hrvatskoj tj. mjestima od kuda potječu  na raseljene hrvate koji su silom prilika odselili iz Hrvatske širom svijeta te hrvatima u svijetu na svoje korjene i domovinu.

Projekt se sastoji u prvoj fazi od spomen obilježja koje bi bilo postavljeno u Hrvatskoj u mjestu iz kojeg su iselili sa stupom na kojem bi bila zastava zemlje u koju su odselili, te isto tako u gradu u inozemstvu gdje su doselili sa stupom i hrvatskom zastavom.

U drugoj fazi planirana je gradnja spomen trga u Zagrebu ili drugom gradu na kojem bi bio napravljen mozaik ruže vjetrova na kojoj bi bila imena zemalja i gradova gdje su hrvati raseljeni. Oko trga bi bile postavljeni stupovi sa svim zastavama zemalja u koje su hrvati odselili. Uz trg su planirani objekti za smještaj iseljenika kad dođu u Hrvatsku sa restoranom i dvoranom za konferencije.

© Copyright JEDRO & KRILO 2021 | Design by WEB PULSE